Последователи

събота, 13 юли 2013 г.

Албумче за трети рожден ден

    Здравейте, слънчеви феи! Сега се пригответе за една по-дълга публикация, но то е защото не се мяркам много често тук. :) Идеята ми за този проект назряваше в главата ми близо месец, накрая резултата леко се размина, но пък творих с много желание и ентусиазъм. 
   Първоначално исках да направя нещо като бебешки речник със сладките думички на едно малко слънчице, но накрая се получи по-скоро албумче. Кориците и някои от страничките са изрязани от един доооста твърд картон, който в Слънчоглед го продават за паспарту. Тъй като трябваше да избера за по-малко от минута се спрях на розов цвят макар да нямах идея какви хартии ще използвам. Когато разгледах колекцията си от блокчета с дизайнерска хартия се оказа, че нямам кой знае какво разнообразие по темата. Съобразих размера на наличното блокче и това определи и формата на албумчето. "Извадих" почти 50 снимки с формат 9/13 и изпитах голямо затруднение да избера само 18 броя от тях. Забавлявах се няколко вечери за да придобият сегашния си вид, закупих и няколко броя халкички и вече бях готова да привършвам, когато с ужас установих, че съм пробила страничките прекалено навътре от ръба на картона и халките просто НЕ СТАВАТ! Не правете тази грешка, хи хи. След като се размислих, то си е проста аритметика и не е нужно да имаш инженерна мисъл, но трябвало да го науча "по трудния начин". След като опитах да навържа страничките на албума с панделка, след това и с два броя сребъни обици тип "халки", изплаках болката си във всеизвестния на всички ни Консорциум. Докато издирвах във всички възможни онлайн хоби магазинчета, такива за строителни и крепежни елементи, минавайки и през ключарски ателиета всичките ми "гениални" идеи не доведоха до никакъв резултат. Тогава изневиделица на помощ се притече една невероятно талантлива фея, носеща се върху виолетово облаче, изпращайки ми два броя халки с ПРАВИЛНИЯ размер. Толкова съм ѝ благодарна за жестта и за всичко, което направи за мен в този момент. Днес, часове преди предстоящото тържество успях да спретна и корицата на албумчето. Резултатът от всичко това е една щастлива усмивка, грейнала на лицето на гордата мама на малкото, вече пораснало слънчице!




6 коментара:

  1. Гери, великолепен е албума! Не само усмивка, но и едно такова чувство на лекота ми създаде. Прекрасно си подбрала и хартиите, и елементите, а съчетаването им е просто разкошно! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Тони - истнински съм щастлива да чуя тези думи от талантливка, като теб!

      Изтриване

  2. Прекрасен е албума. И цветовете и сладкото момиченце.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, много ти благодаря за милия коментар!

      Изтриване
  3. Браво! Страхотна работа си свършила! Е, поизмъчила си се малко в един момент, но пък ... така се учим. Станал е много красив и прекрасен албум с мили спомени! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Бо! Точно това беше и моята цел - да остане мил спомен от нас :)

      Изтриване