Последователи

вторник, 28 февруари 2012 г.

Там край коловозите...

    Когато се сетя за нежните копринени цветчета, моментално изплува спомена за втора група от детската градина танцуващата "сложна" хореография на фона на "Ален мак самотен нейде...", другата ми мисъл е пътуването с влак и алените макове цъфнали край недостъпните коловози. Дали са подходящи тези мисли предвид прехвърчащите навън снежинки? Няма значение оставям ви с препратка към наближаващото лято! :) Картичката ще отпътува от Първи челен коловоз към едно изключително мило и талантливо момиче.

събота, 25 февруари 2012 г.

За теб е!

    Привет на всички в този съботен ден с мирис на пролет! Не, че съм си подала носа навън за да правя това изявление, но играещите слънчеви зайчета около мен несъмнено пробуждат у мен пролетни емоции. Ново изработената от мен картичка е предназначена за една от нас - творящите малки хартиени съкровища, обсипани с лъскави камъчета и обвити с нежни панделки. Независимо кой каква техника предпочита и обикновено използва, без значение какви са изразните средства, то посланието винаги носи любов, внимание, нежност. За това тази картичка е за вас, мили момичета! Посвещавам я с най-топли чувства на вас, които ме вдъхновявате, окуражавате, подкрепяте, усмихвате! Правих я с много желание и старание. Използвах сладката картинка на Sarah Kay, тъй като по някакъв начин ме връща в безгрижните детски години и носи много носталгия и красиви емоции. Много внимавах в оцветяването, както често съм споделяла, че то не ми е силната страна и обикновено имам доста критики относно способностите ми, но не се предавам - някой ден ще стана наистина добра, повярвайте ми! ;))) И за да не превръщам тази публикация отново в материал подходящ за психоанализа, само ще кажа, че картичката с много обич ще бъде подарена, на онази картичко-фея, която ме запали по това хоби без дори да знае за това, която ми помагаше с ценни съвети и ме насърчаваше в първите ми стъпки. Надявам се, че няма да бъде критична към творението ми, а ще бъде очарована от напредъка особено в оцветяването (ха ха). Това е всичко от мен, надявам се скоро да имам какво да покажа - идеи не липсват, само времето да е в повече.

сряда, 22 февруари 2012 г.

3 в 1

  Здравейте хартиено-цветни феи! Тази публикация бе забавена предвид съдържанието ѝ, както и желанието ми да изненадам моите момичета. Сигурно се досещате, че става въпрос за играта "Предай нататък", ако ли пък не - може да разберете за нея повече тук. И така, след като реших да направя картички подобни една на друга, но все пак различни, се захванах и сътворих това, което е пред вас. Не исках да чакам цяла година, както е според регламента на играта, а и от опит знам, че разтакаването повече вреди, отколкото помага. Сладката картинка, която съм използвала може да откриете тук. Публикувам ги по реда, по който ги направих. Не знаех, обаче коя на кое момиче да изпратя и реших да ги затворя в пликовете и тогава да напиша адресите отгоре. Хубаво, ама нали исках персонално да поздравя всяка една от получателките им и това наложи да тегля чоп. Ще попитате защо е тази конспирация? Не, че нещо особено, но исках да има елемент на изненада дори за мен. Искам само да споделя, че вложих огромно желание и старание при направата им, за да мога поне малко да се отблагодаря за доверието, което ми оказаха Хриси, Дони и Ели, включвайки се в играта. Фактът, че имаше записали се само три момичета за моя картичка от една страна ме натъжи, но от друга ме зарадва,че ще имам достатъчно време за да се справя. Първоначалната ми реакция беше провокирана от извода, че явно нещата които правя не са достатъчно добри за да се искат от много хора. Но не мислете, че останах със самосъжаление - напротив приех го като собствено предизвикателство. Сега ще имам възможност да махна границите от това тази игра да се разпростира само в нашето малко творческо общество, и ще "замервам" всеки до когото достигна с моите творения. А и очакваният не лек последен семестър от обучението ми, последван от държавен изпит със сигурност ще ограничат творческия ми размах. Стига повече размисли по темата време е да ви представя трите влюбени феи.
Надявам се, че не съм ви отегчила много с дългата публикация. Изпращам ви много виртуални прегръдки и до скоро!

събота, 18 февруари 2012 г.

Отлитащо хвърчило

    Май няма човек, който да не е разбрал коя сгъвка на картички ми е фаворит през последните дни? И отново пред вас е картичка с easel форма! Нямаше как - хвърчилото, което замислях трябваше да бъде устремено в полет. ;) Направих я за предстоящия рожден ден на моя приятелка, която е фен на Елшовите творения. Макар да майсторя картички от близо две години не ми се отдавало случай да направя някоя и за нея. Надявам се, че ще я хареса - въпреки високата летва, която са издигнали споменатите творци. Това е от мен, аз се отправям към заслужена почивка с чаша ароматно капучино в ръка и някой сладникав филм за отмора. Гууууууш!

четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Мацка за рожден ден

    Ехоооооо, ето ме отново, гърлс! Набързичко ви показвам картичката, която направих снощи. Поводът е днешния празник на дъщерята на моя колежка, която исках да зарадвам. Какво да кажа - стандартния за мен размер - 14/14. Използвах два еднакви десена на две блокчета дизайнерска хартия, което не бях правила до сега и резултата ми допада. Надписвам я и отивам да видя реакцията на гордата мама.О'ревоар и до скоро!

неделя, 12 февруари 2012 г.

Виолетова цветност

Здравейте отново, момичета! Не ви ли омръзна вече студеното време? На мен - да, и всячески се опитвам да го игнорирам. Тази картичка е моето временно решение да се докосна до пролетта и до слънчевото време. Поводът е наближаващия рожден ден на приятелка на мама. Предишният ми опит за този модел може да видите тук. Тогава имах лек проблем с оразмеряването и сега много внимавах да не я направя огромна. Мисля, че се справих. Пожелавам ви една по-слънчева и по-топла седмица! Прегръдки!

събота, 11 февруари 2012 г.

Любовно пълнолуние

    Привет от мен в студения съботен ден! Пред вас е новата ми картичка, която е отново в easel форма, като категорично мога да заключа, че освен да са ефектни, то са доста трудни за снимане. Направих я по повод рождения ден на моя приятелка, въпреки първоначалната асоциация, която буди с тези влюбени котьовци. Но не пречи това да е пожеланието ми към нея за предстоящия ѝ празник, нали? Не мога да преценя дали се вижда от снимката, но мъркащата дама е направена с натрошено кадифе за по-пухкав ефект. И като финал не мога да не я пратя в Забавлятелство Четвърто:"Любов ли бе да я опишеш".

понеделник, 6 февруари 2012 г.

Тайната градина

    Здравейте мили дружки! Казах ли ви аз, че няма отърване от мен? Или така ще да е поне до края на месеца. Ръчичките ме сърбяха да спретна нещо вдъхновена от една изумрудена фея. Резултатът си ме задоволява и поради факта, че собственоръчно изрязах няколкото броя кръгчета. Със сигурност, ако бях използвала някоя машинка щеше да е в пъти по-правилно и по-прецизно изпълнението, но пък сега се чувствам по-удовлетворена от резултата. И така да не изпадам повече в излишни обяснения, пред вас е моето виждане на тема "Картичка в шаби шик стил". Формата на сгъване е така любимата от мен easel. Гордо я закичих с новопридобитите ми розички и перлени акценти. Размерът е колкото един музикален диск или около 12 см. Май това е всичко от мен - прегръдки и до скоро!

неделя, 5 февруари 2012 г.

Фея за рожден ден

    Привет-мривет на всички! Нямам какво толкова да кажа за тази картичка освен, че я направих за една млада госпожица - бъдещ юрист, която имаше рожден ден тези дни. При пожеланието ми към нея да има повече изживени мечти, тя сподели, че една от тях е да прави картички заедно с мен. Представете си изумлението ми - това беше едно от най-милите неща, които съм чувала по повод хобито ми. И така, похвалих ви се - сега оставя и да ви я покажа. Пожелавам на всички един топъл и уютен неделен ден с близките ви хора.